Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2016Läs: Hebréerbrevet 1:1-12

"Men vi har inte fått världens ande, utan den Ande som är från Gud, för att vi skall veta vad vi har fått av Gud.”
1 Korinthierbrevet 2:12

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 113-115
1 Korinthierbrevet 6

 

 


Nyligen förklarade min brorson för min sondotter Maggie att vi kan samtala med Gud och att Han kommunicerar med oss. När Ewing sa till Maggie att Gud ibland talar till oss genom Bibeln, svarade hon utan tvekan. ”Nå, Han har aldrig sagt något till mig. Jag har aldrig hört Gud tala till mig.”

De flesta av oss skulle troligen hålla med Maggie, om man hör en hörbar röst säga till oss.”Sälj ditt hus, och gå och tag hand om föräldralösa barn i ett avlägset land” är vad vi menar med att Gud kommunicerar med oss. Men när vi talar om att höra Gud ”tala” menar vi oftast något ganska annorlunda.

Vi ”hör” Gud genom att läsa Skriften. Bibeln berättar för oss om Jesus och säger att Gud ”talat till oss genom sin Son” som ”utstrålar Guds härlighet och uppenbarar hans väsen” (Hebr. 1:2-3). Bibeln förklarar för oss hur man kan finna Frälsningen i Jesus och hur man kan leva på ett sätt som behagar Honom (2 Tim. 3:14-17). Utöver själva Bibeln, kan vi Kristna tillägga—vi har Den Helige Ande. 1 Korinthierbrevet 2:12 säger att vi har fått Anden: ”Men vi har inte fått världens ande, utan den Ande som är från Gud, för att vi skall veta vad vi har fått av Gud.”.

Har det varit ett tag sedan du hörde från Gud? Tala till Honom och lyssna till Anden som uppenbarar Jesus genom Hans Ord. Lyssna in på de underbara saker Gud har att säga dig.—Dave Branon


Tala till mig Herre. Hjälp mig att förstå Bibelns budskap, lärdomar av Jesus, och Den Helige Andes maningar.


GUD TALAR GENOM SITT ORD NÄR VI TAR OSS TID ATT LYSSNA.