Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2016Läs: Markus 14:32-42

"Vaka och bed att ni inte kommer i frestelse. Anden är villig, men köttet är svagt.”
Markus 14:38

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 116-118
1 Korinthierbrevet 7:1-19

 

 


Från mitt fönster kan jag se ett 1700 meter högt berg vid namn Cerro del Borrega eller ”fårberget.” År 1862 invaderade den Franska armén Mexico. Medan fienden slog läger i den centrala parken av Orizaba, etablerade den Mexikanska armén sin position på toppen av berget, trots att den Mexikanska generalen undanlåtit att försvara tillträdet till toppen. När de Mexikanska trupperna sov anföll Fransmännen och dödade 2.000 av dem.

Det påminner mig om ett annat berg, Oljeberget, och trädgården vid dess fot där några lärjungar somnade. Jesus tillrättavisade dem och sa, ”Vaka och bed att ni inte kommer i frestelse. Anden är villig, men köttet är svagt” (Mark. 14:38).

Vad lätt det är att sova eller vara ovarsam i sin Kristna vandring. Frestelser slår till, när vi är mest sårbara. När vi försummar vissa delar av vårt andliga liv—som bön och Bibelstudier—blir vi ”sömniga” och tappar garden, gör oss till ett lätt byte för vår fiende Satan som då kan slå till (1 Petr. 5:8).

Vi behöver vara alerta, beredda på en eventuell attack och be för att bibehålla vaksamheten. Om vi förblir vaksamma och ber för oss själva och för andra—gör Anden det möjligt för oss stå emot frestelsen. —Keila Ochoa


Herre Jesus, jag vet att min ande är villig, men kroppen är svag. Hjälp mig att vaka och be idag för mig själv och andra.


SATAN ÄR KRAFTLÖS MOT KRISTI KRAFT.