Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: 1 Samuelsboken 7:7-14

"’Upphör inte att ropa till Herren, vår Gud, för oss, så att han räddar oss’”
1 Samuelsboken 7:8

Bibeln På Ett År:

1 Mosebok 39-40
Matteus 11

 

 


En dag, när jag var djupt bekymrad över en nära anhörigs hälsa, fann jag uppmuntran i Gamla Testamentets historia om Samuel, en av Israels vise ledare. Under det att jag läste om hur Samuel i bön hade medlat för Guds folk under en prövosam tid, styrktes min beslutsamhet att be för mina nära och kära.

Israeliterna hotades av Filistéerna, som nyligen hade övervunnit dem då Guds folk inte litade på Honom (se 1 Sam. 4). Efter att ha omvänt sig från sina synder, hörde de nu att Filistéerna igen var redo att attackera. Denna gång däremot, bad de Samuel att fortsätta be för dem (7:8) och Herren svarade tydligt genom att orsaka oreda bland deras fiender (v. 10). Även om Filistéerna var mäktigare än Israeliterna, var Herren starkast av dem alla.

När oron mal p.g.a. de svårigheter som nära och kära står inför samt rädslan över att situationen aldrig kommer att ändras; då kan vi frestas till tvivel på att Herren inte kommer ingripa. Men vi bör aldrig underskatta bönens kraft, för vår kärleksfulle Gud hör vår vädjan. Vi vet inte på vad sätt Han svarar på våra önskemål, men vi vet att Han, som vår Fader, längtar efter att vi omfamnar Hans kärlek och förtröstar på Hans trofasthet. —Amy Boucher Pye


Fader Gud, sätten som Du hör och svarar på mina böner förbryllar mig. Styrk min tro så att jag alltid förtröstar på Din godhet och kärlek.


GUD HÖR BÖN.