Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Kolosserbrevet 3:9-17

"Här är det inte längre fråga om grek eller jude, omskuren eller oomskuren, barbar eller skyt, slav eller fri, utan Kristus är allt och i alla.”
Kolosserbrevet 3:11

Bibeln På Ett År:

1 Mosebok 36-38
Matteus 10:21-42

 

 


Under min uppväxt på 1950-talet, ifrågasatte jag aldrig den rasism och segregation som förekom vardagslivet i staden där vi bodde. Människor med en annan hudfärg separerades, i skolor, restauranger, kollektivtrafik och grannområden.

Min attityd ändrades 1968 då jag värvades till den Amerikanska Arméns grundutbildning. I vår trupp ingick unga män från olika kulturer. Snart insåg vi att vi behövde förstå och acceptera varandra, arbeta tillsammans och utföra vårt uppdrag.

När Paulus skrev till urförsamlingen i Kolosse, var han väl medveten om deras medlemmars brokighet. Han påminde dem att, ”Här är det inte längre fråga om grek eller jude, omskuren eller oomskuren, barbar eller skyt, slav eller fri, utan Kristus är allt och i alla.” I en grupp kan yttre men även inre skillnader lätt kunna orsaka splittring, manade Paulus dem ”Klä er därför som Guds utvalda, heliga och älskade, i innerlig barmhärtighet, godhet, ödmjukhet, mildhet och tålamod… Över allt detta skall ni klä er i kärleken, som binder samman till en fullkomlig enhet.” (v. 12, 14).

Att förverkliga dessa principer innebär ofta en längre process, men det är precis vad Jesus kallar oss att göra. Det som vi som troende har gemensamt är vår kärlek till Honom. På den grunden, strävar vi efter förståelse, fred och enhet som lemmar i Kristi kropp.Mitt bland all underbar olikhet, strävar vi efter större enighet i Kristus. —David McCasland


KRISTI KÄRLEK SKAPAR ENIGHET TROTS ATT VI ÄR OLIKA.