Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Johannes 10:7-16

"Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig.”
Johannes 10:27

Bibeln På Ett År:

1 Mosebok 33-35
Matteus 10:1-20

 

 


Jesus älskar mig, jag vet, för min Bibeln säger det” är budskapet i en av den Kristna musikens mest välkända sånger, speciellt för barn. Skriven av Anna B. Warner på 1800 talet. Med varsam hand bekräftade hon poetiskt om vårt förhållande med Honom—vi är älskade.

Någon gav min fru en minnestavla för vårt hem med ord som på ett fräscht sätt vinklat denna enkla stora sanning. Den säger, ”Jesus känner mig och det älskar jag ”. Detta frambringar ett annorlunda perspektiv på vårt förhållande med Honom—vi är kända.

I forna Israel, var en riktig herde en som kände sina får och visade dem kärlek . Till skillnad från en som var lejd. Den förra spenderade så mycket tid med fåren att en bestående omsorg och djup kunskap om dem utvecklades. Inte undra på att Jesus då säger till Sina egna, ”Jag är den gode herden, och jag känner mina får, och mina får känner mig… Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig.” (Joh. 10:14, 27).

Han känner och älskar oss! Vi kan lita på Jesu syfte med oss och vila i löftet att Han bryr sig eftersom ”Er Fader vet vad ni behöver, innan ni ber honom om det.” (Matt. 6:8). I det att du tar i tu med dagens upp och nedgångar, var viss om att du är älskad och känd av herden i ditt hjärta. —Bill Crowder


Kära Herre, tack för att Du varsamt älskar och bryr Dig om mig. Hjälp mig att lita på Dig i alla områden av mitt liv.


HUR OFATTBART ÄR DET INTE—BARA TANKEN ATT JESUS ÄLSKAR MIG!