Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Kolosserbrevet 3:12-17

"Där rasar inte de ogudaktiga längre, där vilar de som uttömt sin kraft.”
Kolosserbrevet 3:17

Bibeln På Ett År:

Job 3-4
Apostlagärningarna 7:44-60

 

 


Under många år, har jag tyckt om den Brittiske författaren G.K. Chestertons texter. Hans humor och insikt fick mig ofta att småle och sedan göra paus för mer seriöst tänkande. T ex skrev han ”Du ber innan en måltid. Helt rätt. Men jag säger be före en teaterpjäs och före en opera, före konserten och pantomimen samt innan jag öppnar en bok, och före en teckning, målning, simning, fäktning, boxning, vandring, spelning, dans och innan jag doppar pennan i bläcket.”

Det är bra för oss att tacka Herren före varje måltid, men det ska inte sluta där. Aposteln Paulus såg varje aktivitet, varje uppdrag, som något för vilket vi ska tacka Gud och att vi ska göra det till Hans ära.

”Och allt vad ni gör i ord eller handling, gör det i Herren Jesu namn och tacka Gud, Fadern, genom honom” (Kol. 3:17). Avkoppling, arbete och utbildning är alla aktiviteter genom vilka vi kan ära Herren och uttrycka vår tacksamhet till Honom.

Paulus uppmuntrade de troende i Kolosse att låta ”Kristi frid regera i era hjärtan, den frid som ni blev kallade till i en enda kropp, och var tacksamma.” (v 15).

Den bästa platsen att visa vår tacksamhet är alltid och överallt när vi vill tacka Herren och ära Honom. —David McCasland


Tack för Din gåva av evig liv. Må vi erkänna och ära dig hela denna dag.


I ALLT VI GÖR, LÅT OSS TACKA GUD OCH ÄRA HONOM.