Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Psaltaren 136:1-5

"Tacka Herren, ty han är god, ty hans nåd varar i evighet.”
Psaltarens 136:1

Bibeln På Ett År:

1 Krönikeboken 1-3
Johannes 5:25-47

 

 


Någon i vår Bibelstudiegrupp föreslog följande: ”Låt oss skriva våra egna psalmer!” Till en början protesterade några att de inte hade gåvan att skriva, men efter några uppmuntrande ord började alla författa rörande poetiska sånger, som berättade om hur Gud hade verkat i deras liv. Tidigare prövningar, beskydd, omsorg, ja t.o.m. smärta och tårar formade nu bestående budskap, som gav våra psalmer fascinerande teman. Likt Psaltaren 136, uppenbarade varje psalm sanningen att Guds kärlek består för evigt.

Vi har alla en berättelse att förtälja om Guds kärlek—oavsett om vi skriver, sjunger eller framför den muntligt. För några kan upplevelserna vara dramatiska och intensiva, som författaren till Psaltaren 136 som blickade tillbaka hur Gud befriat Sitt folk från fångenskap och besegrat Sina fiender (v.v. 10-15). Andra beskriver på ett enkelt sätt Guds fantastiska skapelse: ”han som har gjort himlen med förstånd… brett ut jorden över vattnen… gjort de stora ljusen… solen till att råda om dagen… månen och stjärnorna till att råda om natten, ty hans nåd varar i evighet.” (v.v. 5-9)

Att påminnas av vem Gud är och vad Han gjort leder till lovpris och tacksägelse som ärar Honom. Vi kan då tala ”till varandra med psalmer, hymner och andliga sånger” (Ef. 5:19) om Herrens godhet vars nåd varar för evigt! Förvandla din upplevelse av Guds kärlek till din egen lovsång och njut av Hans aldrig sinande, bestående godhet. —Lawrence Darmani


Herre, tack för världen som Du skapat och för välsignelserna i mitt liv. Fyll mitt hjärta med tacksägelse och lägg ord som erkänner och uppskattar Dig i min mun.


GUDS KÄRLEK BESTÅR FÖR EVIGT.