Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Psaltaren 46

"Gud är vår tillflykt och vår starkhet, en hjälp i nöden, väl beprövad.”
Psaltaren 46:2

Bibeln På Ett År:

2 Mosebok 23-24
Matteus 20:1-16

 

 


Min man befann sig på jobbet då nyheterna om min mors cancerdiagnos nådde mig. Jag lämnade honom ett meddelande och for hemifrån för att få tag i familj och vänner. Ingen var tillgänglig. Med gråtfullt ansikte och darriga händer, snyftade jag ”Hjälp mig, Herre.” En inre tillförsikt att Gud var med mig, tröstade och bar mig genom den där stunden då jag kände mig ytterst ensam.

Min make kom slutligen hem och vänner samt familjens stöd infann sig, något jag tackar Herren för. Trots detta, var den stilla förnimmelsen av Guds närvaro de där första ensamma, sorgefulla timmarna, en bekräftelse på att Gud alltid är tillgänglig och trofast, oavsett var eller när vi behöver hjälp.

I Psaltaren 46, förkunnar psalmisten att Gud är vår tillflykt, styrka och bestående stöd (v. 2). När det känns som om vi är omringade av kaos eller då vi upplever att allt som vi trodde var stabilt rämnar, då behöver vi inte vara rädda (vv. 3-4). Gud sviker inte oss (vv. 5-8). Hans kraft är påtaglig och effektiv (vv. 9-10). Vår bestående Upprätthållare ger oss förtroende för hans oföränderliga karaktär (v. 11). Herren, vår säkra borg, är med oss i evighet (v. 12).

Gud skapade Sina efterföljare att i bön stödja och uppmuntra varandra. När vi ropar på Gud, kan vi lita på att Han håller Sina löften att försörja oss med det vi behöver. Han kommer att trösta oss genom Sitt folk och genom Sin personliga närvaro.

—Xochitl DixonDixon


Herre, tack för att Du alltid är tillgänglig eftersom Du alltid är med oss.


GUD ÄR ALLTID NÄRA OCH REDO ATT HJÄLPA OSS.