Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Psaltaren 92

"Ty du gläder mig, Herre, med dina gärningar, jag vill jubla över dina händers verk.”
Psaltaren 92:5

Bibeln På Ett År:

2 Mosebok 19-20
Matteus 18:21-35

 

 


Jag närmar mig med stormsteg en ny period av livet—ålderdomens ”vinter”—men jag är inte där än. Även om åren rusar förbi och jag ibland önskar kunna sakta ner dem, har jag glädjen som upprätthåller mig. Varje dag är en ny dag given av Herren. Jag kan, med psalmisten säga, ” Det är gott att tacka Herren… att om morgonen förkunna din nåd och om natten din trofasthet.” (Ps. 92:2-3).

Även om mitt liv har sina utmaningar och andras svårigheter samt smärta ibland överrumplar mig, ger Gud mig förmågan att instämma med psalmisten i ”du gläder mig, HERRE, med dina gärningar, jag vill jubla över dina händers verk.” (v. 5). Glädje över välsignelser som: familj, vänner och ett givande arbete. Glädje p.g.a. Guds fantastiska skapelse och Hans inspirerade Ord. Glädje för att Jesus älskade oss så mycket att Han dog för våra synder och glädje för att Han gav oss Anden, källan till sann glädje (Rom. 15:13). P.g.a. Herren, kan troende grönska och in i hög ålder bära frukt. (Ps. 92:13-15)

Vilken frukt är det som omnämns? Oavsett omständigheterna eller vilken livsperiod vi befinner oss i; vi kan vara exempel på Hans kärlek, genom livet vi lever och orden vi uttalar. Det finns glädje i att känna och leva för Herren samt att berätta om Honom för andra. —Alyson Kieda


Kära Herre, tack för att glädjen som är vår genom Anden.


GUD ÄR DEN ULTIMATA GLÄDJEGIVAREN.