forestRoad-HD


Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2016Läs: Psaltaren 139:14-18

"Hur outgrundliga är inte för mig dina tankar, Gud, hur stor är inte deras mångfald!”
Psaltaren 139:17

Bibeln På Ett År:

Jeremia 15-17
2 Timotheosbrevet 2

 

 


Min son håller på att lära sig räkna från ett till tio. Han räknar allt från leksaker till träd. Han räknar saker jag har en benägenhet att förbise, som vilda blommor på hans väg till skolan eller tårna på mina fötter.

Min son lär mig på nytt att räkna. Ofta blir jag så upptagen i saker jag inte har avslutat eller sådant som jag inte har, att jag missar att se alla goda saker som omger mig. Jag har glömt att räkna de nya vännerna som jag fått detta år och de bönesvar jag har fått, tårar av glädje, utgjutna vid tider av skratt och med goda vänner.

Mina tio fingrar räcker inte för att räkna upp allt som Gud ger mig dag för dag. ”HERRE, min Gud, många är de under du har gjort och de tankar du har tänkt för oss. Ingenting kan liknas vid dig. Jag ville förkunna dem och tala om dem, men de är fler än man kan räkna” (Ps. 40:6). Var ska vi börja räkna alla välsignelser, då vi blivit räddade, tillfällen av försoning och hur vi blir påminda om evigt liv?

Låt oss förenas med David när han prisar Gud för alla Hans dyrbara tankar om oss och allt Han har gjort för oss, när han säger, ”Hur outgrundliga är inte för mig dina tankar, Gud, hur stor är inte deras mångfald! Skulle jag räkna dem är de fler än sandkornen. När jag vaknar är jag ännu hos dig” (Ps. 139:17-18).

Låt oss lära oss räkna igen!. —Keila Ochoa


Herre, Dina verk är så många och goda jag kan inte räkna dem alla. Men jag tackar Dig för vart och ett.


LÅT OSS TACKA GUD FÖR HANS ORÄKNELIGA VÄLSIGNELSER.