forestRoad-HD


Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2016Läs: 2 Korinthierbrevet 12:6-10

"men han svarade mig: ”Min nåd är nog för dig, ty kraften fullkomnas i svaghet.” Därför vill jag hellre berömma mig av min svaghet, för att Kristi kraft skall vila över mig.”
2 Korinthierbrevet 12:9

Bibeln På Ett År:

Jeremia 6-8
1 Timotheosbrevet 5

 

 


Några år tillbaks skrev jag en uppsats om min samling av käppar, stavar och promenadkäppar och funderade över att jag någon gång kunde examineras till att få en rullator. Nu har dagen kommit. En kombination av rygg– och perifera nervskador har medfört att jag nu nyttjar en rullator. Jag kan inte vandra i skogen, jag kan inte fiska, jag kan inte göra många av de saker som brukade ge mig stor glädje.

Men jag försöker lära mig, att mina begränsningar, vad det än må vara, är en gåva från Gud, och det är med den jag ska tjäna Honom. Denna gåva och inte någon annan. Det gäller oss alla, oavsett om våra begränsningar är känslomässiga, fysiska eller intellektuella. Paulus var så modig att han berömde sig i sin svaghet, för det var i svagheten som Guds kraft uppenbarades i Honom (2 Kor. 12:9).

När vi ser alla våra förpliktelser på detta sätt, ger det oss möjlighet att göra vår uppgift med trygghet och mod. I stället för att klaga, tycka synd om oss själva, eller ge upp, ska vi göra oss tillgängliga för Gud, för Hans avsedda avsikter.

Jag har ingen aning om vilka planer Gud har för dig, men som Kristna ska vi inte oroa oss. Vår uppgift idag är att acceptera vår situation, med övertygelsen om att Guds kärlek, visdom och försörjning är suverän idag—liksom alltid. —David Roper


Käre Fader, jag vet att Du är god och att Du älskar mig. Jag är övertygad om att Du kommer att förse mig med det jag behöver i min tjänst för Dig.


FÖRNÖJSAMHET GÖR DET MÖJLIGT FÖR OSS ATT VÄXA DÄR GUD HAR PLANTERAT DIG.