forestRoad-HD


Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2016Läs: Hesekiel 18:25-32 

"Kasta bort ifrån er alla de överträdelser genom vilka ni har syndat och skaffa er ett nytt hjärta och en ny ande. Ty inte vill ni väl dö, ni av Israels hus?”
Hesekiel 18:31

Bibeln På Ett År:

Jeremia 3-5
1 Timotheosbrevet 4

 

 


När min son fick en liten robot, hade han roligt då han programmerade den för att utföra enkla uppgifter. Han kunde få den att röra sig framåt, stanna, och sedan gå samma väg tillbaka. Han kunde t o m få den att pipa och repetera inspelade ljud. Datorn gjorde exakt vad min son programmerade den att göra. Den skrattade aldrig spontant eller gav sig av i någon oplanerad riktning. Den kunde inte välja själv.

När Gud skapade människan, gjorde Han inte robotar. Gud gjorde oss till Sin avbild, och det betyder att vi kan tänka, resonera och fatta beslut. Vi kan välja mellan rätt och fel. Även om vi har gjort en vana av att inte lyda Gud, kan vi välja att ändra riktning i våra liv.

När de forna Israelerna hade hamnat i konflikt med Gud, talade Han till dem bl.a. genom profeten Hesekiel. Hesekiel sade ”Vänd om och vänd er bort från alla era överträdelser för att er missgärning inte skall få er på fall. … skaffa er ett nytt hjärta och en ny ande. Ty inte vill ni väl dö, ni av Israels hus?” (Hes. 18:30-31).

Denna slags förändring kan börja med enbart ett val, i kraft av Den Helige Ande (Rom 8:13). Det kan betyda att säga nej i ett kritiskt ögonblick—inget mer skvaller; ingen mer snikenhet; ingen mer avundsjuka; ingen mer _________ (fyll i själv). Om du känner Jesus, är du ingen slav till synden. Du kan välja att bli förändrad, och med Guds hjälp, kan denna personliga revolution börja idag.

—Jennifer Benson Schuldt


FÖR EN NY START, BE GUD OM ETT NYTT HJÄRTA.