forestRoad-HD


Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2016Läs: Klagovisorna 3:21-26

"Ty din nåd är bättre än liv, mina läppar skall prisa dig.”
Psaltaren 63:4

Bibeln På Ett År:

Jesaja 62-64
1 Timotheosbrevet 1

 

 


På en flygning nyligen var landningen lite skakig, med kast åt både höger och vänster längs landningsbanan. En del av passagerarna var synligt nervösa, men spänningen bröts när två små flickor som satt bakom mig tjoade, ”Heja! Låt oss göra det igen!”

Barn är mottagliga för nya upplevelser och ser livet med ödmjukhet och storögd förundran. Kanske är det en del av vad Jesus hade i sinnet när Han sade att vi också måste ”[ta] emot Guds rike som ett barn” (Mark. 10:15).

Livet har sina utmaningar, liksom sorger. Få visste detta bättre än Jeremia, som också kallas ”den gråtande profeten.” Men mitt i Jeremias bekymmer, uppmuntrade Gud honom med en förunderlig sanning: ”HERRENS nåd är det att det inte är ute med oss, ty det är inte slut med hans barmhärtighet. Den är var morgon ny, ja, stor är din trofasthet” (Klag. 3:22-23).

Gud är alltid redo att visa Sin barmhärtighet, Han kan komma in i våra liv när som helst för att visa den, och vi märker den när vi lever med en förväntan liksom ett barn—inväntar det som enbart Han kan göra. Jeremia visste att Guds godhet inte endast bestäms av våra direkta omständigheter och att Hans trofasthet är större än livets stormiga perioder. Se noga efter, så kommer du att märka Guds påtagliga barmhärtighet i dag.

—James Banks


Herre, hjälp mig att ha tro som ett barn så att jag kan leva förväntansfullt, alltid med blicken fram emot vad Du ska göra härnäst.


GUD ÄR STÖRRE ÄN NÅGOT SOM HÄNDER OSS.