forestRoad-HD


Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2016Läs: Psaltaren 136:1-9

"Och Gud såg att det var gott.”
1 Mosebok 1:12

Bibeln På Ett År:

Jesaja 56-58
2 Thessalonikerbrevet 2

 

 


Desert Solitaire” är Edward Abbeys personliga historia om hans somrar som skogvaktare i en park som nu kallas Arches National Park i Utah. Boken är värd att läsas, om enbart för Abbeys ljusa språk och levande beskrivningar av sydvästra USA.

Men Abbey visade i hela sitt konstnärskap att han var en ateist, som endast kunde se det yttres skönhet vilket han njöt av. Så sorgligt! Han levde hela sitt liv med att lovprisa det som till det yttre var vackert och missade hela meningen med allt.

De flesta forntida folkgrupperna inbäddade teorier om ursprunget i legender, myter och sånger. Men Israels berättelse (genom Bibeln), om skapelsen var unik. Den berättar om Gud som skapade det vackra för oss att glädjas och njuta av—på ett enkelt och naturligt sätt—som ett barn. Gud planerade världsalltet—Han talade och det blev till. Han sade att det var ”vackert” (Det Hebreiska ordet för gott betecknar också skönhet). Efter att ha skapat paradiset (Eden), blev vi (människan) till genom att Gud i Sin kärlek fällde orden som åstadkom detta och placerade oss sedan i Eden—och sade till oss, ”Gläd er och njut!”

En del ser och njuter av Skaparens goda verk som omger dem, men erkänner inte Honom som Gud eller tackar Honom. ”Fastän de kände till Gud, prisade de honom inte som Gud eller tackade honom, utan förblindades av sina falska föreställningar, så att mörkret sänkte sig över deras oförståndiga hjärtan” (Rom. 1:21).

Andra ser skönheten i skapelsen och säger, ”Tack Gud och stiger in i Hans ljus. —David Roper


HELA SKAPELSEN REFLEKTERAR GUDS SKÖNHET.