forestRoad-HD


Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2016Läs: 1 Thessalonikerbrevet 4:1-12

"För övrigt, bröder, ni har lärt av oss hur ni skall leva för att behaga Gud, och det är ju så ni lever. Nu ber och uppmanar vi er i Herren Jesus att låta ert liv ännu mer överflöda i detta.”
1 Thessalonikerbrevet 4:1

Bibeln På Ett År:

Jesaja 47-49
1 Thessalonikerbrevet 4

 

 


Min son älskar att läsa. Om han läser mer böcker än vad som krävs i skolan, får han ett stipendium. Den delen av uppmuntran motiverar honom till att fortsätta med det goda arbetet.

När Paulus skrev till Tessalonikerna motiverade han dem, inte med någon direkt belöning, utan med uppmuntrande ord. Han sade, ”För övrigt, bröder, ni har lärt av oss hur ni skall leva för att behaga Gud, och det är ju så ni lever. Nu ber och uppmanar vi er i Herren Jesus att låta ert liv ännu mer överflöda i detta” (1 Tess. 4:1). Dessa Kristna ärade Gud genom sina liv, och Paulus uppmuntrade dem att fortsätta att leva ännu mer för Honom.

Kanske du och jag idag ger vårt bästa för att känna och älska och behaga vår Fader. Låt oss ta Pauli ord som en uppmuntran att fortsätta i vår tro.

Men låt oss gå ett steg vidare. Vem kan vi uppmuntra idag med Pauli ord? Kan du erinra dig någon som är flitig att följa Herren och som försöker behaga Honom? Skriv ett brev eller ring ett telefonsamtal och uppmuntra denna person till att hålla ut på deras trosresa med Honom. Vad du säger kan vara just det de behöver få höra för att fortsätta att följa och tjäna Jesus.—Keila Ochoa


Käre Fader, tack för att Du genom Ditt Ord uppmuntrar mig till att leva mitt liv för Dig.


UPPMUNTRA NÅGON IDAG ATT LEVA VIDARE FÖR HERREN VÅR GUD.