forestRoad-HD


Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2016Läs: Lukas 24:13-32

"Och han började med Mose och alla profeterna och förklarade för dem vad som var sagt om honom i alla Skrifterna.”
Lukas 24:27

Bibeln På Ett År:

Predikaren 4-6
2 Korinthierbrevet 12

 

 


På 1880-talet införde den franske konstnären Georges Seurat en ny konstform, känd som pointillism. (ungefär: punktkonst). Som namnet antyder, använde Seurat små färgpunkter, snarare än penseldrag, för att skapa en konstnärlig bild. Vid en nära betraktelse ser hans verk ut som grupperingar av enskilda punkter. Men när betraktaren tar ett steg tillbaka, sammanför det mänskliga ögat dessa prickar till ett landskapsporträtt i ljusa färger. Bibelns bild av detta är en liknande bild. Nära intill, kan Bibeln ge oss intrycket av punkter på en målarduk. Allteftersom vi läser den, kan vi kanske känna oss som Kleopas och hans vän på vägen till Emmaus. De kunde inte förstå de tragiska enskilda händelserna under slutet av Påskhögtiden. De hade hoppats att Jesus ”var den som skulle frälsa Israel” (Luk. 24:21), men de hade just bevittnat Hans död.

Plötsligt gick en man de inte kände igen vid deras sida. Efter att ha visat intresse för deras samtal, hjälpte Han dem att se helheten i de olika händelserna av lidande och död som deras sedan länge efterlängtade Messias fått utstå. Senare, medan Han åt tillsammans med dem, lät Han dem känna igen Honom—varvid Han sedan försvann lika överraskande som när Han kom.

Var det de ärrade såren efter spikarna på Hans händer som fångade deras uppmärksamhet? Vi vet inte. Det vi vet är att när vi sammanfört de olika punkterna—Bibelns olika händelser – såsom berättelserna om Jesu lidande (v.27,44), så ser vi en Gud som älskar oss mer än vi kan föreställa oss. —Mart De Haan


BIBELN GER DIG SVAR PÅ DINA FRÅGOR — MEN DU MÅSTE SJÄLV LETA EFTER SVAREN.