forestRoad-HD


Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2016Läs: Psaltaren 55:5-24

"Kasta din börda på Herren, han skall uppehålla dig. Aldrig skall han låta den rättfärdige vackla.”
Psaltaren 55:23

Bibeln På Ett År:

Ordspråksboken 27-29
2 Korinthierbrevet 10

 

 


Solen glittrade på vattnet i swimmingpoolen som jag hade framför mig. Jag råkade höra en simlärare som pratade med en elev som hade varit i vattnet ganska länge. Han sade, ”Det verkar som om du håller på att bli trött. Om du är utmattad och ute på djupt vatten, använd då livbojen.”

Vissa situationer i livet kräver att vi använder vår mentala och fysiska energi på ett sätt som vi i längden inte orkar med. David beskrev en tid då hans fiender hotade honom och han kände av den känslomässiga tyngd som deras vrede framkallade. Han behövde fly från den mentala stress han då upplevde.

När han närmre analyserade sina känslor, kom han på en utväg att vila ifrån de tankar som plågade honom. Han sade, ”Kasta din börda på HERREN, han skall uppehålla dig. Aldrig skall han låta den rättfärdige vackla” (Ps. 55:23). Han märkte att Gud stödjer oss om vi vågar delge Honom våra problem. Vi behöver inte behärska varje situation och försöka påverka utgången—det gör oss helt utmattade! Gud är i kontroll av varje skiftning i våra liv.

I stället för att försöka gör allting av egen kraft, kan vi finna ro i vår Gud. Ibland är det helt enkelt så att vi kan be Honom ta hand om våra problem. Då kan vi ta en paus, koppla av och njuta av vetskapen att Han håller oss vid gott mod. —Jennifer Benson Schuldt


Käre Herre, i dag överlämnar jag mina problem till Dig. Jag vet att du har kontroll över allt som är och jag tror att Du vill hjälpa mig. Hjälp mig finna sinnesro i Dig.


VÅR GUD ÄR EN TRYGG VILOPLATS.