forestRoad-HD


Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2016Läs: 2 Korinthierbrevet 2:12-17

"Ty vi är en Kristi rökelse inför Gud bland dem som blir frälsta och bland dem som blir förtappade”
2 Korinthierbrevet 2:15

Bibeln På Ett År:

Ordspråksboken 25-26
2 Korinthierbrevet 9

 

 


En parfymerare som arbetar i New York säger att hon kan känna igen vissa kombinationer av väldoft, och också gissa vilken kollega som skapat denna kombination. Efter bara en ”sniffning” kan hon säga, ”Det är Jenny som skapat denna doft.”

När Paulus skrev till Kristi efterföljare i Korint, använde han vid ett tillfälle ett exempel som torde ha påmint dem om en segerrik romersk armé i en erövrad stad där de brände välluktande oljor (2 Kor. 2:14). Generalen brukade komma in i staden först, följd av sina soldater och sist den besegrade armén. För romarna betydde lukten av rökelse detsamma som seger. För de tillfångatagna betydde den döden.

Paulus sade att för Gud är vi den ljuva vällukten av Kristi seger över synden på korset. Gud har skänkt oss denna vällukt av Kristus själv, så att vi kan bli ett ljuvt doftande lovsångsoffer. Men hur skall vi leva för att kunna sprida denna väldoft—detta budskap - till andra? Vi kan visa generositet och kärlek, och vi kan sprida Evangeliet till andra så att de kan finna vägen till Frälsning. Vi kan låta Den Helige Ande att—genom oss—visa Sina gåvor av kärlek, glädje och vänlighet (Gal. 5:22-23).

Granskar andra oss och säger, ”Detta är Jesu verk?” Tillåter vi Honom att sprida Sin väldoft—Sitt budskap—genom oss så att vi talar om Honom med våra medmänniskor? Han kan sägas vara den Största Parfymeraren—Den Störste Välgöraren—som sprider det allra största budskapet till oss människor —Keila Ochoa


ETT LIV FYLLT AV GUDSFRUKTAN ÄR EN VÄLLUKT SOM LEDER ANDRA TILL KRISTUS.