forestRoad-HD


Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2016Läs: 1 Johannesbrevet 4:7-19

"Så uppenbarades Guds kärlek till oss: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom.”
1 Johannesbrevet 4:9

Bibeln På Ett År:

Ordspråksboken 6-7
2 Korinthierbrevet 2

 

 


Allteftersom Jesu älskade lärjunge Johannes blev äldre, blev hans predikningar mer och mer begränsade till sitt ämnesval, och han fokuserar helt på Guds kärlek i sina tre Bibelbrev. I boken ”Knowing the Truth of God’s Love” (Att Lära Känna Sanningen om Guds Kärlek), citerar Peter Kreeft en gammal legend som säger att en av Johannes unga lärjungar kom till honom och klagade, ”Varför talar du bara om kärlek, och inte om något annat?” Johannes svarade, ”Därför att det finns inget annat.”

Guds kärlek utgör förvisso kärnan av Jesu mission och budskap. I sitt tidigare Evangelium, skrev Johannes ”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv” (Joh. 3:16).

Aposteln Paulus säger att Guds kärlek utgör själva meningen med våra liv, och han påminner oss att ”varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre” (Rom. 8:38-39).

Guds kärlek är så stark, lätt att erhålla och stärkande att vi kan med förtroende börja varje ny dag i vetskap om att allt gott vi erfar är Hans gåvor, och att de svårigheter vi möter, kan vi möta styrkta av Honom. Vad det än gäller här i livet, så är Hans kärlek det som gäller framför allt annat. —Bill Crowder


Tack Herre, för att Din kärlek är rik och ren, stark och utan början eller slut.


GUDS KÄRLEK FÖRBLIR NÄR ALLT ANNAT RASAR.