forestRoad-HD


Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2016Läs: 2 Korinthierbrevet 4:7-18

"Vi riktar inte blicken mot det synliga utan mot det osynliga. Ty det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt.”
2 Korinthierbrevet 4:18

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 146-147
1 Korinthierbrevet 15:1-28

 

 


En liten pojke överöste min man, Carl, och mig med såpbubblor när han kom springande förbi oss på havspromenaden i Atlantic City. Det var en ljus och trevlig handling på en dag som i övrigt var ganska svår. Vi hade varit tvungna att åka in till staden för att besöka vår svåger på sjukhuset och för att hjälpa Carls syster, som hade svårt att själv ta sig till sina avtalade besökstider hos läkare. Så, när vi tog en liten rast och gick längs strandpromenaden, kände vi oss en aning överväldigade av vår familjs bekymmer.

Då kom de där såpbubblorna. Bara såpbubblor som lite vimsigt blåsts på oss av en liten pojke i sjöbrisen—men de fick en särskild betydelse för mig. Jag älskar såpbubblor och har en burk såpvatten på min arbetsplats, som jag använder för att ta en ”bubbelpaus” då och då. Dessa bubblor och den vidsträckta oceanen påminde mig om det jag kan lita på: Gud är alltid nära. Han är mäktig—Han har alltid omsorg om oss. Och Han kan använda de minsta upplevelser, de kortaste ögonblicken, för att hjälpa oss att komma ihåg att Hans närvaro är som en ocean av nåd mitt i våra svåraste stunder. Kanske kommer våra bekymmer en dag att tyckas oss som bubblor—flyktiga sett ur evighetens perspektiv, ty ”Vi riktar inte blicken mot det synliga utan mot det osynliga. Ty det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt” (2 Kor. 4:18). —Anne Cetas


Vad har Gud av nåd gett dig vid någon svår period? Hur skulle detta kunna bli en välsignelse för andra?


JESUS ERBJUDER OSS EN OAS AV NÅD MITT I EN ÖKEN AV PRÖVNINGAR.