forestRoad-HD


Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2016Läs: 2 Korinthierbrevet 4:1-6

"Vår Frälsare Kristus Jesus trädde fram. Han har gjort slut på döden och fört liv och odödlighet fram i ljuset genom evangelium.”
2 Timotheosbrevet 1:10

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 77-78
Romarbrevet 10

 

 


Andra Världskriget hade slutat. Fred hade förklarats. Men unge Löjtnant Hiroo Onoda, av den Japanska Kejserliga Armén och stationerad på en Filippinsk ö, visste inte att kriget var över. Försök gjordes att söka upp honom. Flygblad kastades där han befann sig och som meddelade att kriget var över. Men Onada vars sista order 1945 var att stanna och strida, avvisade försöken och flygbladen trodde han var ett trick eller propaganda från fienden. Han gav inte upp förrän Mars 1974, nästan 30 år efter det att kriget hade slutat, då hans tidigare tjänstgörande befäl reste från Japan till Filipinerna och upphävde hans tidigare order, och befriade honom därmed officiellt från hans tjänsteuppdrag. Först då accepterade Onoda att kriget var över.

När det rör sig om de goda nyheterna om Jesus Kristus, är det många som inte har hört eller trott att ”Han har gjort slut på döden och fört liv och odödlighet fram i ljuset genom evangelium” (2 Tim. 1:10). Och en del av oss har hört och trott, men lever fortfarande liv i nederlag, försöker överleva på egen hand i livets djungel.

Någon behöver berätta för dem den fantastiska nyheten om Kristi seger över synd och död. I början kan de svara med skepticism eller tvivel, men tar det till hjärtat. Föreställ dig friheten de finner när Kristus öppnar deras sinnen med kunskapen om att segern är vunnen.—Poh Fang Chia


Herre hjälp mig att öppna mitt hjärta för andra. Att lyssna till deras behov, men framför allt dela med mig de goda nyheterna om Jesus.


VILL DU IDAG BERÄTTA FÖR NÅGON OM DE GODA NYHETERNA?