forestRoad-HD


Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2016Läs: 2 Petrusbrevet 3:8-15

"[Herren] har tålamod med er, eftersom han inte vill att någon skall gå förlorad utan att alla skall få tid att omvända sig.”
2 Petrusbrevet 3:9

Bibeln På Ett År:

Job 25-27
Apostlagärningarna 12

 

 


Jag satt på en flygplats pendeltåg tillsammans med en del passagerare när tågföraren ombads ”vänta.” Det verkade som om vi skulle missa planet och det var mer än vad en viss passagerare kunde klara av. Han for ut mot föraren och krävde att han skulle bortse från ordern han fått. Just då kom personal från flygbolaget rusande, med en portfölj i handen. Med blicken fäst på den ilskna mannen, höll han upp portföljen. När han hade hämtat andan sade han, ”Du glömde din portfölj. Jag hörde dig yttra hur viktigt ditt möte var och insåg att du behövde den.”

Ibland inser jag hur otålig jag är med Gud, särskilt när det gäller Hans återkomst. Jag tänker, ”Vad är det Han egentligen väntar på?” Tragedierna som omger oss, nära och käras lidanden, och även livets dagliga stress verkar på något sätt vara av betydelse för Gud—Han tillåter det.

Sedan berättar någon om att de nyligen mött Jesus eller så får jag reda på att Gud fortfarande arbetar med alla problem. Det påminner mig om vad jag den dagen lärde mig på pendeltåget. Det finns händelser och saker som Gud känner till, men inte jag. Det leder mig till att förtrösta på Honom och att allt handlar inte bara om mig. Det rör sig om Guds plan att ge tid för andra som ännu inte lärt känna Hans Son (2 Petr. 3:9). —Randy Kilgore


Fader, tack för att Du önskar att alla människor skall komma till tro och att Du i Din plan lagt in tid för väntan. Må vi som tillhör Dig använda denna tid till att vittna om Dig—sprida Ditt Ljus och vara salt här på jorden.


I VÅR VÄNTAN PÅ DIN ÅTERKOMST—LÅT OSS VARA NITISKA VITTNEN.