forestRoad-HD


Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2016Läs: Efesierbrevet 2:1-10

"Ty hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett, så att vi skall vandra i dem.”
Efesierbrevet 2:10

Bibeln På Ett År:

Job 14-16
Apostlagärningarna 9:22-43

 

 


Jag slogs av några ord som jag hörde citeras från en modern Bibelöversättning. När jag sökte på Google efter frasen ”vårt sätt att leva” för att hitta Bibelversen där dessa ord fanns, behandlade många av mina träffar förhållanden som människor upplevde som hotande mot sin livsföring. Det vanligaste av de hot man upplevde var klimatförändringar, terrorism och regeringars agerande. Jag undrade, ”Vilken är egentligen den livsföring vi, som Jesu efterföljare, skall välja? Är det en livsföring som får oss att känna oss trygga, säkra och lyckliga, eller är det något annat?”

I Efesierbrevet påminde Paulus de Kristna i Efesus om det märkliga sätt på vilket Gud hade omvandlat deras liv. ”Men Gud som är rik på barmhärtighet har älskat oss med så stor kärlek, också när vi ännu var döda genom våra överträdelser, att han har gjort oss levande tillsammans med Kristus. Av nåd är ni frälsta” (Ef. 2:4-5). Resultatet blev att vi är ”skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett, så att vi skall vandra i dem” (v.10).

Att göra goda gärningar, att hjälpa andra, att visa kärlek och att tjäna i Jesu namn—detta är den livsföring vi skall ha. Troende kan inte själva välja bland dessa gärningar; de är själva orsakerna till varför Gud har gett oss ett liv i Kristus.

I en föränderlig värld, har Gud kallat oss och gett oss kraft att leva ett liv där vi hjälper vår nästa och därmed hedrar Honom.

—David McCasland


Fader, tack för de otroliga rikedomar som Din kärlek innebär för oss. Du Frälste oss från vårt tomma levnadssätt och gjorde oss levande i Kristus. Hjälp oss att visa vår tacksamhet för all Din nåd.


”LÅT PÅ SAMMA SÄTT ERT LJUS LYSA FÖR MÄNNISKORNA, SÅ ATT DE SER ERA GODA GÄRNINGAR OCH PRISAR ER FADER I HIMLEN.” MATT. 5:16