forestRoad-HD


Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2016Läs: Lukas 9:1-2,10-17

"Han tog då emot dem och talade till dem om Guds rike, och han botade dem som behövde hjälp.”
Lukas 9:11

Bibeln På Ett År:

3 Mosebok 23-24
Markus 1:1-22

 

 


Komikern Fred Allen sade, ”En känd person är någon som arbetar hårt hela sitt liv för att bli berömd, men som därefter bär mörka glasögon för att undvika att bli igenkänd.” Berömmelse medför ofta att man förlorar sitt privatliv samt blir utsatt för en obeveklig uppmärksamhet.

När Jesus påbörjade Sin undervisning och allt helande, störtades Han mer eller mindre rakt ut i offentligheten och omgavs ständigt av människor som sökte Hans hjälp. Folkmassor följde Honom vart Han än gick. Men Jesus insåg att Han regelbundet måste ha tid över då Han kunde vara ensam med Gud— något som var mycket viktigt för att bibehålla själsstyrka och perspektiv på allt.

Efter det att Jesu 12 apostlar återvände från sin framgångsrika mission, ”att predika Guds rike och bota sjuka” (Luk. 9:2,10), tog Han dem till en lugn plats för att vila (Luk. 9:2,10). Men inom kort fann folkmassorna dem och Jesus välkomnade dem. ”Han tog då emot dem och talade till dem om Guds rike, och han botade dem som behövde hjälp” (v.11). I stället för att sända bort dem för att finna mat, försåg Jesus dem med mat ute i det fria—mat för 5000 personer! (v.12-17).

Jesus var inte immun mot det de påträngande och ibland ganska besvärliga människorna, men Han behöll jämvikten mellan att tjäna allmänheten och samtidigt ha ett privatliv genom att ta Sig tid att vila och be, ensam med Sin Fader (Luk. 5:16). Må vi följa vår Herres exempel när vi tjänar andra i Hans namn. —David McCasland


GENOM ATT MINSKA VARDAGENS ALLA GÖROMÅL FÅR VI TID ATT LYSSNA PÅ VÅR GUD.