Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Jesaja 42:1-4

"Han skall inte skria eller ropa, inte låta sin röst höras på gatorna. Ett brutet strå skall han inte krossa”
Jesaja 42:2-3

Bibeln På Ett År:

Sefanja 1-3
Uppenbarelseboken 16

 

 


Under vinterhalvåret vaknar jag ofta upp till ett landskap som klätts i ett fridfullt vitt snötäcke. Olikt vårens åsksäsong som högljutt tillkännages, kommer snön stillsamt.

I ”Winter Snow Song”, sjunger Audrey Assad om hur Jesus kunde kommit till jorden i en orkan, men istället kom tystlåtet och lugnt som vinterns snö som faller mjukt under natten utanför mitt fönster.

Jesu ankomst förbryllade många genom dess stillsamma överraskning. Istället för att ha fötts i ett palats, föddes Han på ett oväntat ställe, en enkel boning utanför Betlehem. Han sov i den enda säng som fanns tillgänglig, en krubba (Luk. 2:7). Istället för att ha omgetts av kungligheter och högt uppsatta samhällspersoner, välkomnades Jesus av enkla herdar (v.v. 15-16). Han föddes inte in i en rik familj, Jesu föräldrar kunde endast ha råd med det billigare offret; två duvor, då Han bars fram inför Herren i templet (v.24).

Det anspråkslösa sätt som Jesus anlände denna värld på, förkunnades tidigare av profeten Jesaja, som sade att Han inte skulle skria eller ropa (Jes. 42:2) inte heller skulle Han komma med makt som skulle kunna bryta ett bräckligt strå, eller släcka en tynande veke (v. 3). Istället skulle Han milt föra oss till Sig Själv genom erbjudandet av frid med Gud—en fridsom fortfarande är tillgänglig för var och en som tror på den plötsliga händelsen av hur en Frälsare fötts i en krubba, för att längre fram dö på ett kors för våra synder. —Lisa Samra


HUR STILLA OCH TYST VÅR UNDERBARA GÅVA ÄR OSS GIVEN