Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Lukas 9:21-24

"Om någon vill följa mig, skall han förneka sig själv och varje dag ta sitt kors och följa mig.”
Lukas 9:23

Bibeln På Ett År:

Mika 1-3
Uppenbarelseboken 11

 

 


I himlen ovanför vårt hus, flög en dag tre stridsflygplan, de flög i en formation så nära varandra att de såg ut att vara endast ett. ”Wow”, sade jag till min man, Dan. ”Imponerande”, intygade han. Vi bor i närheten av en flygflottilj och det är inte ovanligt att se sådana händelser.

Varje gång dessa flyger över himlen ställer jag däremot mig frågan: Hur kan de flyga så nära varandra och ändå inte förlora kontrollen? En uppenbar orsak, har jag lärt mig, är ödmjukhet. I total tillit till förstepiloten flyger de i exakt samma hastighet och framfart. Så underordnar sig de två andra piloterna sig detta och litar på ledarens färdväg och flyger tätt bakom. Resultatet? Ett mäktigare team.

Det är inte annorlunda för Jesu efterföljare. Han säger, ”Om någon vill följa mig, skall han förneka sig själv och varje dag ta sitt kors och följa mig.” (Luk. 9:23).

Hans livsresa var kantad med självförnekelse och lidande, som kan vara svår att följa. Men för att vara pålitliga lärjungar till honom, inbjuds vi att lägga åtsidan våra själviska begär och bära andliga bördor dagligen—att tjäna andra innan oss själva, t.ex. —när vi följer Honom.

Det är en märklig syn, denna ödmjuka, nära vandringen med Gud. Genom att följa Hans ledning och vara så nära, kan vi få likheten av att vara ett med Kristus. Då kommer andra att se Honom istället för oss. Det finns ett enkelt ord som förklarar detta: ”Halleluja” —Patricia Raybon


Käre Gud, dra oss närmre Dig. Fyll oss med Din kärleksfulla Ande och Din glädje och frid.


VÅRA LIV ÄR FÖNSTER GENOM VILKET ANDRA KAN SE JESUS