Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Johannes 1:1-14

"Och Ordet blev kött och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, en härlighet som den Enfödde har av Fadern”
Johannes 1:14

Bibeln På Ett År:

Jona 1-4
Uppenbarelseboken 10

 

 


Varje Jul skriver en vän till mig ett långt brev till sin fru, där han ser tillbaka på årets gångna händelser och de framtidsdrömmar han har. Han skriver alltid hur mycket han älskar henne och varför. Han skriver också ett brev till var och en av sina döttrar. Hans kärleksfulla ord utgör en oförglömlig Julgåva.

Vi skulle kunna säga att Jesus, Ordet som blev kött, var det ursprungliga kärleksbrevet kring Julen. Johannes påpekar denna sanning i sitt Evangelium: ”I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud.” (Joh. 1:1). I den forna filosofin var det grekiska ordet för Ord, logos; något som visade på ett gudomligt sinne eller ordning som enade verkligheten, men Johannes utökar dess betydelse till att uppenbara Ordet som en person: Jesus, Guds Son som var ”i begynnelsen hos Gud” (v.2). Detta Ord, Faderns enfödde Son, ”Och Ordet blev kött och bodde bland oss…” (v.14). Genom Jesus, Ordet, har Gud uppenbarat Sig Själv på ett perfekt sätt.

Teologer har kämpat med detta vackra mysterium i århundraden. Även om vi inte kan vi kan förstå allt, kan vi vara säkra på att Jesus som Ordet ger oss ljus i vår mörka värld (v.9). Om vi tror på Honom, kan vi erfara gåvan att bli Guds älskade barn (v.12).

Jesus, Guds kärleksbrev till oss, har kommit och gjort sitt hem bland oss. Det är sannerligen en fantastisk Julgåva! —Amy Boucher Pye


Herre Jesus, Du är Guds Ord och Du för in ljus i mitt liv. Må jag sprida glädje och ljus till din äran


HUR KAN DU DELA MED DIG AV JESUS, GUDS GÅVA, MED ANDRA IDAG?