Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Matteus 13:53-58

"Är det inte snickarens son?”
Matteus 13:55

Bibeln På Ett År:

Hosea 5-8
Uppenbarelseboken 2

 

 


Bilmekanikern verkade ung, allt för ung för att kunna åtgärda vårt problem, en bil som inte ville starta. ”Han är ju bara ett barn”, viskade min man, Dan, och visade sitt tvivel. Hans misstro till den unge mannen lät som funderingar i Nasaret där dess invånare tvivlade på vem Jesus var.

”Är det inte snickarens son?” (Matt. 13:55) frågade de, när Jesus undervisade i synagogan. Med hånskratt i halsen, förvånades de att höra att någon, som de kände helade och undervisade och frågade sig själv ”Varifrån har han fått denna vishet och dessa kraftgärningar?” (v.54). Istället för att förtrösta på Jesus, väckte det anstöt av den auktoritet som Han visade (v.v. 15, 58).

På liknande sätt kan vi kämpa med vår förtröstan till vår

Frälsares vishet och kraft, speciellt i det familjära och vardagliga detaljerna i livet. Om vi brister i vår förväntan över Hans hjälp, kan vi missa många under, som kan ha livsförvandlande påverkan (v. 58).

Som Dan upptäckte stod det den hjälp han behövde mitt framför honom. Efter att slutligen ha accepterat den unge mannens hjälp, lät min man honom slutligen ta en titt på bilens gamla batteri. Genom ett mindre byte av mutter, hade mekanikern fått bilens motor att spinna som vanligt igen och dess belysning att tändas, ”som en julgran”, påpekade Dan.

På samma sätt kan vi förvänta oss att Messias kommer skänka friskt nytt ljus i våra liv och daglig hjälp i vår färd med Honom.

—Patricia Raybon


När jag tvivlar, Herre, hjälp min otro.


VILKA PRAKTISKA SÄTT KAN DU PÅMINNA DIG SJÄLV OCH ANDRA ATT GUD HAR KONTROLLEN OCH KAN HJÄLPA?