Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Jesaja 44:1-5

"Anden själv vittnar med vår ande att vi är Guds barn.”
Romarbrevet 8:16

Bibeln På Ett År:

Hosea 1-4
Uppenbarelseboken 1

 

 


Det kräver inte mycket uppmärksamhet för att inse att tatueringar är väldigt populära i dagens samhälle. Några tatueringar är så små att man knappt kan se dem. Andra personer, från idrottsmän till skådespelare och vanliga människor, har valt att täcka en större del av sin kropp med en flerfärgade mönster av ord och bilder. Trenden verkar bestå, något som gett ett resultat på netto 30 miljarder kronor under 2014 och ett tillägg på 660 miljoner kronor för borttagandet av tatueringar.

Oavsett din syn på tatueringar, talar

Jesaja 44 metaforiskt om folk som skriver något på sina händer. ”HERRENS egen” (v. 5). Denna ”hemgjorda tatuering” utgör klimax i stycket som talar om hur Herren tar hand om de som Han utvalt (v. 1). De kunde räkna med Hans hjälp (v.2); och deras land och avkomma hade valt att få välsignelse (v. 3). Ett enkelt, kraftfullt ord, som ”HERRENS”, bekräftade att Guds folk visste att de var Hans egendom och att Han skulle ta hand om dem.

De som kommer till Gud genom tro på Jesus Kristus, kan med tillförsikt säga till sig själv, ”Det är Herrens!”. Vi är Hans folk, Hans får, Hans avkomma, Hans arv, Hans boning. Dessa är saker vi klamra fast vid under livets olika säsonger. Även om vi inte har en extern tatuering, kan vi glädja oss att vi har den Helige Andes sigill i våra hjärtan som övertygar oss att vi är Hans (Rom. 8:16-17).

—Arthur Jackson


Fader, Du ger bevis på Din kärlek och omsorg, som syns vart jag än vänder mig och Din Ande bor i mig. Tack!


HUR KAN SANNINGEN VARA ATT DU TILLHÖR GUD SOM PÅVERKAR HUR DU LEVER DITT LIV?