Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Psaltaren 136:1-9

"Tacka Herren, ty han är god, ty hans nåd varar i evighet.”
Psaltaren 136:1

Bibeln På Ett År:

Daniel 11-12
Jud.

 

 


Jag älskar dig!”, ropade min far under det att jag slog igen bildörren och gick till skolan. Jag befann mig i sjätte klass och i månader hade vi samma ordväxling skett varje morgon. Vi ankom till skolan och pappa sade, ”Ha en bra dag! Jag älskar dig!” och allt jag svarade var, ”Hej då”. Jag var inte arg eller nonchalerade honom. Jag var bara helt enkelt så upptagen med mina egna tankar att jag inte tog till mig hans ord. Trots detta, så blev min pappas kärlek fast förankrad hos mig.

Guds kärlek är på detta sätt, men så ofantligt mycket mer. Den består för evigt. Det Hebreiska ordet för denna orubbliga kärlek är ”hesed”. Det används om och om igen genom Gamla Testamentet, och tjugosex gånger bara i Psaltaren 136! Inget modernt ord kan till fullo fånga dess betydelse. Vi översätter det med ”kärleksfull vänlighet”, ”barmhärtighet”, eller ”trofasthet”. Hesed är en kärlek som är grundad på ett förbunds åtagande; kärlek som är lojal och trofast. Även när Guds folk syndade, var Han trofast i Sin kärlek gentemot dem. Orubblig kärlek är en viktig del av Guds karaktär (2 Mos. 34:6).

När jag var ett barn, tog jag ibland min fars kärlek för givet. Ibland gör jag likadant nu med min Himmelske Faders kärlek. Jag glömmer att lyssna på Gud och ta till mig det. Jag glömmer att vara tacksam. Trots detta, vet jag att Guds kärlek består—en verklighet som lägger en stabil grund för mitt liv. —Amy Peterson


Gud, vi prisar Dig för Din trofasta kärlek mot oss! Även när vi är trolösa, är Du trofast.


TA TID ATT VISA PÅ GUDS KÄRLEK TILL NÅGON IDAG.