Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Psaltaren 25:14-22

"Mina ögon ser alltid upp till Herren”
Psaltaren 25:15

Bibeln På Ett År:

Daniel 3-4
1 Johannes 5

 

 


Den mest ensamma Jul jag någonsin firat var i min farfars stuga nära Sakogu i norra Ghana. Jag var endast femton år gammal, och mina föräldrar och syskon var tusentals kilometer bort. Tidigare i mitt liv när jag varit tillsammans med dem och byborna, hade Julfirandet alltid varit betydelsefull. Men denna Jul var tyst och ensam. Under det att jag låg på min golvmatta, tidigt på Julmorgonen, kom jag ihåg en ofta sjungen sång: ”Året skrider mot sitt slut; Julen är kommen; Guds Son är född; Frid och glädje till alla.” Nedstämd nynnade jag den om och om igen.

Min farmor kom och frågade mig, ”Vad är det för sång?” Mina farföräldrar kände inte till vad Julen handlade om eller vem Kristus är. Så jag berättade för dem vad jag visste om detta De där stunderna gav mig glädje.

Ensam på fälten med endast får och enstaka rovdjur, upplevde herdepojken David liknande ensamhet. Det skulle inte vara den enda tiden. Senare i sitt liv skriver han ”jag är ensam och betryckt” (Ps. 25:16). Men David lät inte sin ensamhet driva honom till modlöshet. Istället, sjöng han ”jag hoppas på dig” (v. 21).

Från tid till annan kommer vi alla möta ensamheten. Oavsett var du planerar fira Jul detta år, i ensamhet eller med andra, så kan du finna glädje genom Kristus. —Lawrence Darmani


Herre, tack för att med Dig är jag aldrig riktigt ensam. Denna Jul, hjälp mig glädjas med Dig och räcka ut till andra.


MED JESUS ÄR JULHÖGTIDEN ALDRIG EN ENSAM TID.