Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Psaltaren 100

"Gå in i hans portar med tacksägelse.”
Psaltaren 100:4

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 45-46
1 Johannes 2

 

 


När jag arbetade som min mors personliga assisten på ett vårdhem, lärde jag känna Lori, en annan assistent som bodde med sin man Frank längre ner i hallen från oss. Jag brukade småprata, skratta, diskutera, gråta och be tillsammans med Lori i allrummet. Vi gladdes åt att stödja varandra under det att vi hjälpte våra kära.

En dag missade jag pendeltåget som tog oss till ett köpcentrum för att köpa livsmedel. Lori erbjöd att köra mig till affären senare under eftermiddagen. Med tacksamma tårar, accepterade jag hennes erbjudande. ”Tack för att du är den du är”, sade jag. Jag uppskattade henne verkligen för vem hon var som människa, inte bara för vad hon gjorde för mig som vän.

Psaltaren 100 visar på en tacksamhet till Gud för den Han är, inte bara för vad Han gör. Psalmisten inbjuder hela världen (v. 1) att tillbe Herren med glädje (v.2), och vara säkra i vetskapen att Herren är Gud (v.3). Vår Skapare inbjuder oss i Hans närvaro för att lovprisa Honom och Hans namn. (v.4). Ja, Herren förblir värdig vår fortsatta tacksamhet eftersom Han är god och Hans kärlek består för evigt och Hans trofasthet genom generationer (v.5).

Gud kommer alltid att vara Skaparen och Upprätthållaren av universum och vår nära kärleksfulla Fader. Han förtjänar vår ärliga och glädjefyllda tacksamhet. —Xochitl Dixon


Herre, tack för att Du är den Du är.


VEM KAN DU DELA GUDS KÄRLEK MED IDAG?