Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Psaltaren 46

"Gud är vår tillflykt och vår starkhet, en hjälp i nöden, väl beprövad. Därför skall vi inte frukta”
Psaltaren 46:2-3

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 42-44
1 Johannes 1

 

 


Mina bröder och jag växte upp i en skogsrik del i västra Virginia med dess inspirerande landskap för vår fantasi. Oavsett om vi svingade i lianer som Tarzan eller byggde träkojor som the Swiss Family Robinsons, levde vi ut de äventyren vi läste om i böckerna eller filmerna vi såg. En av våra favoriter var att bygga fort som vi sedan låtsades vara trygga bakom. Många år senare byggde mina barn fort av lakan och kuddar—och konstruerade sin egna ”säkra plats” mot påhittade fiender. Detta behov av säkerhet och skydd verkar nästan vara en instinkt vi har.

När David, den sjungande poeten i Israel, letade efter beskydd, blickade han mot Gud. Psaltaren 46:1-2 försäkrar oss, ”Gud är vår tillflykt och vår starkhet, en hjälp i nöden, väl beprövad. Därför skall vi inte frukta”. När vi tänker på Gamla Testamentets nedskrivna ord om Davids liv och det nästintill konstanta hot han upplevde, får dessa ord ännu mer tyngd. Trots dessa hot, var han övertygad om att hans sanna säkerhet låg i Gud allena.

Vi kan få samma tillförsikt. Gud som lovat att aldrig lämna eller överge oss (Heb. 13:5) är Den som vi kan lita på dagligen. Även om vi lever i en farlig värld, ger oss Gud frid och tillförsikt—både nu och i evighet. Han är vår säkra plats. —Bill Crowder


Fader, världen runt mig kan kännas hotfull, överväldigande och farlig. Men Du ger mig Din frid, styrka och hjälp.


GE GUD PRIS FÖR DEN TRYGGHET HAN GER DIG IDAG.