Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Jesaja 33:2-6

"Han skall vara din framtids säkra grund, rik på frälsning, vishet och kunskap. Herrens fruktan skall vara Sions skatt.”
Jesaja 33:6

Bibeln På Ett År:

4 Mosebok 12-14
Markus 5:21-43

 

 


Under många år byggde och köpte människor bostäder i vår stad i områden med risker för jordskred. En del kände till riskerna med de instabila markerna, men för andra hade de inte blivit informerade. ”Fyrtio år av varningar från geologer och stadens regleringar skapade för att försäkra om tryggare bostadsbyggnationer” hade inte förklarats, eller helt enkelt ignorerats. (The Gazeette, Colorado Springs. April 27, 2016) Utsikten från många av dessa hem var magnifik, men grunden under dem var en kommande katastrof.

Många människor i antika Israel ignorerade Herrens varningar att vända om från avgudar och söka Honom, den sanne och levande Guden. Gamla Testamentet berättar det tragiska resultatet av deras olydnad. Men, med en förfallen värld som omgav dem, fortsatte Herren nå ut till Sitt folk med ett budskap om förlåtelse och hopp, bara de ville vända sig till Honom och följa Hans väg.

Profeten Jesaja sa, ”Han skall vara din framtids säkra grund, rik på frälsning, vishet och kunskap. HERRENS fruktan skall vara Sions skatt” (Jes. 33:6).

Idag, liksom på Gamla Testamentets tid, har Gud givit oss ett val om grunden på vilken vi bygger våra liv. Vi kan följa våra egna önskningar eller vi kan ta till oss Hans eviga principer uppenbarade i Bibeln och i personen Jesus Kristus. ”På Kristus, den fasta klippan står jag men alla andra grunder är sjunkande sand”

—David McCasland


Fader, vi erkänner att Du är vår fasta grund. Vår trygghet och hopp är i Dig.


HERREN SJÄLV ÄR GRUNDEN ATT BYGGA VÅRA LIV PÅ.