Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: 1 Mosebok 45:1-8

"Det är alltså inte ni som sänt mig hit utan Gud.”
1 Mosebok 45:8

Bibeln På Ett År:

1 Mosebok 43-45
Matteus 12:24-50

 

 


Ett globalt datorfel orsakar att tusentals flygavgångar hindras och hundratusentals passagerare blir strandsatta på flygplatserna. Under en vinterstorm inträffar flera bilolyckor med avstängda motorvägar till följd. Den där personen som lovade sända sitt svar omgående, gör det inte. Fördröjningar orsakar ofta ilska och frustration, men som Jesu efterföljare har vi privilegiet att vända oss till Honom för hjälp.

En av Bibelns goda exempel på tålamod är Josef, såld till slav av sina avundsjuka bröder, falskt anklagad av sin herres fru och slutligen ”satte Josef i det fängelse där kungens fångar hölls fängslade. Där satt Josef som fånge. Men HERREN var med Josef och visade honom nåd och lät honom bli vänligt bemött av föreståndaren för fängelset.” (1 Mos. 39:20-21). Många år senare, när Josef tolkat Faraos drömmar, blev han satt över hela Egyptens land, och knuten direkt under Farao (kap. 41).

Den mest anmärkningsvärda belöningen av hans tålamod inträffade när hans bröder kom för att köpa säd under hungersnöden. ”Jag är er bror Josef”, sade han till dem, ”som ni sålde till Egypten. Men var inte bedrövade och sörj inte över att ni sålde mig hit. Det var för att bevara liv som Gud sände mig hit före er. Det är alltså inte ni som sänt mig hit utan Gud.” (45-4-5, 8).

I alla våra dröjsmål,—korta eller långa—kan vi—som Josef—växa i tålamod, få perspektiv och frid i det att vi förtröstar på Herren. —David McCasland


Fader i Himmelen, må vi i all vår väntan förtrösta oss på Din trofasta ledning och erfara Din närvaro med oss i varje situation.


TILLIT TILL GUD GER OSS FÖRMÅGA ATT LEVA UT VÅR TRO MED TÅLAMOD.