Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2016Läs: Matteus 20:1-16

"Får jag inte göra som jag vill med det som är mitt? Eller ser du med onda ögon på att jag är så god?”
Matteus 20:15

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 103-104
1 Korinthierbrevet 2

 

 


Thomas J DeLong, professor vid Harvard Business School, har lagt märke till en störande trend bland sina studenter och kollegor—en ”jämförelsesjuka.” Han skriver, ”Mer än någonsin ... Affärsmän, Wall Street analytiker, åklagare, doktorer och andra professionella är fångade av att jämföra sina egna uppnådda mål med andras. Detta är dåligt för individerna och dåligt för företagen. När du avgränsar framgång till något baserat på yttre kriterier, i stället för inre, försvagas din tillfredsställelse och engagemang.

Jämförelsesjukan är inte ny, Bibeln varnar oss för faran av att jämföra oss med andra. När vi gör det, blir vi stolta och ser ner på andra (Luk. 18:9-14). Eller så blir vi avundsjuka och vill bli som dem eller ha vad de har (Jak. 4:1). Vi misslyckas med att fokusera på vad Gud har givit oss att göra. Jesus låter oss förstå att jämförelsesjuka kommer från tron att Gud är orättvis och att Han inte har rätt att vara mer generös mot andra än Han är mot oss. (Matt. 20:1-16).

Med Guds nåd kan vi lära oss besegra jämförelsesjukan genom att fokusera på det liv Gud har givit oss. När vi ägnar tid att tacka Gud för varje dags välsignelser, förändras vårt tänkande och börjar i tro, djupt inom oss acceptera att Gud är god. —Marvin Williams


Jag behöver bättre fokus. Herre hjälp mig att inte kontrollera andra, men i stället hålla blicken på Dig och Ditt goda hjärta för oss alla.


GUD UTTRYCKER SIN GODHET TILL SINA BARN PÅ SITT EGET SÄTT.