Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Jesaj 26:1-4

"Den som är fast i sitt sinne bevarar du i frid, i frid, ty på dig förtröstar han.”
Jesaja 26:3

Bibeln På Ett År:

2 Samuelsboken 6-8
Lukas 14:36-15:10

 

 


Ta kraftfullt avstånd från stress.” När två vänner upprepade detta uttalande till mig från den kloke Dallas Willard , förstod jag att jag behövde beakta det. Var hade jag investerat min tid och slösat bort den liksom energin? Och ännu viktigare var, vart jag är på väg utan att först söka få vägledning och hjälp från Gud? Under följande veckor och månader påmindes jag av dessa ord och sökte rätta till mitt liv genom att åter förlita mig på Herren och Hans visdom. Jag påminde mig själv att förlita mig på Herren och inte mig själv.

För betänk, allt frenetiskt jagande verkar vara det direkt motsatta av ”fullkomlig frid” som profeten Jesaja talar om. Herren ger denna gåva till ”den som är fast i sitt sinne,” ty de förlitar sig på Honom (v.3). Och Han är idag, i morgon och för evigt värd att fästa sin tillit till, ”ty HERREN HERREN är en evig klippa.” (v.4). Att helt med våra sinnen förlita oss på Gud är lösningen på att komma ifrån ett liv fyllt av stress.

Hur har vi det i våra liv? Märker vi om vi känner oss stressade och pressar på hela tiden. Hur vår situation än må vara, ber och hoppas jag att vi kan överge felaktiga attityder som leder stress genom att vi förlitar oss på Herren som aldrig sviker oss och ger oss Sin frid.

—Amy Boucher Pye


Fader, Du ger den frid som övergår salt förstånd, vilket är en gåva som jag inte vill blunda för eller kasta bort. Guds frid hindrar vårt stressande. Tack Fader.


GUD STRESSAR ALDRIG, DET BÖR INTE VI HELLER.