Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Apostlagärningarna 8:26-40

"Hovmannen sade till Filippus: ’Jag ber dig, säg mig, vem är det profeten talar om här, om sig själv eller någon annan?’”
Apostlagärningarna 8:34

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 34-36
Johannes 19:1-22

 

 


Waldo är den tecknade huvudfiguren i den populära barnboken, ”Where is Waldo” (Var är Waldo). Waldo finns gömd bland alla de detaljrika sidorna, i syfte att få barnen till att hitta hans gömställe. Föräldrar runt hela världen älskar det ljuva ögonblicket då deras barns ansiktsuttryck avslöjar att det har funnit Waldo. De gläder sig också då barnen ber om hjälp för att hitta honom.

Kort efter det Stefanus, diakon i den urkristna Församlingen, hade stenats till döds för att ha förkunnat Kristus (se Apg. 7), började en utbredd förföljelse mot de Kristna, vilket ledde till att många flydde från Jerusalem. En annan diakon, Filippus, följde med de flyende Kristna till Samaria, där han förkunnade Kristus som man glatt tog emot (8:6). Medan han var där så sände den Helige Ande honom på ett speciellt missionsuppdrag till en ”öde väg.” Det måste ha verkat vara underlig begäran med tanke på de goda resultaten av hans undervisning i Samaria. Vilken glädje Filippus sedan måste ha erfarit då han mötte och hjälpte den etiopiske hovmannen finna Jesus i Skriften, han läste ur Jesaja (v.26-40).

Vi kan också ofta få tillfällen att hjälpa andra ”finna Jesus” i hela Bibeln så att de kan lära känna Honom mer ingående. Liksom en förälder som får bevittna upptäckandets glädje i barnets ögon och liksom Filippus fick hjälpa den etiopiske mannen finna Jesus, kan det vara inspirerande för oss att få bevittna upptäckandets ögonblick hos dem i vår omgivning som vi sökt leda till Jesus.

—Randy Kilgore


ETT GUDS BARN VILL INTE DÖLJA KRISTUS FÖR ANDRA.