Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Domarboken 6:11-16,24

"Gå i denna din kraft … jag är med dig”
Domarboken 6:14,16

Bibeln På Ett År:

1 Kungaboken 10-11
Lukas 21:20-38

 

 


Vad skulle du göra om Herren visade Sig mitt under en arbetsdag med ett budskap? Detta hände för Gideon, en av de forna Israeliterna. ”För honom uppenbarade sig Herrens ängel och sade till honom: ’Herren är med dig, du tappre stridsman.’” Gideon kunde ha svarat med en tyst nickning och svalt, men i stället sa han, ”O, min herre, om Herren är med oss, varför har då allt detta kommit över oss?” (Dom. 6:12-13). Gideon ville veta varför det verkade som om Gud hade övergivit Sitt folk.

Gud svarade inte på den frågan. Efter att Gideon hade uthärdat sju år av fiendens attacker, svultit, och hållit sig gömd i grottor så förklarade inte Gud varför Han aldrig ingrep. Gud kunde ha uppenbarat Israels tidigare synder som orsaken, men i stället gav Han Gideon hopp för framtiden. Gud sa, ”Gå i denna din kraft … jag är med dig, och du skall slå midjaniterna” (v.14, 16).

Har du aldrig undrat över varför Gud har tillåtit lidande i ditt liv? I stället för att besvara den specifika frågan kan Gud glädja dig med Sin närhet idag och påminna dig om att du kan förlita dig på Hans styrka när du känner dig svag. När Gideon slutligen trodde på att Gud var med honom och skulle hjälpa honom, byggde han ett altare och kallade det ”HERREN är frid” (v.24).

Det finns frid i att veta vad vi än gör och vart vi än går, går vi med Gud som lovade att aldrig lämna och överge Sina efterföljare. —Jennifer Benson Schuldt


Herre hjälp mig att förtrösta på Dig även när jag inte förstår varför vissa saker har hänt, jag sträcker mig efter Dig för friden jag behöver.


BIBELN HAR SVAR PÅ ALLA DINA FRÅGOR.