Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Ordspråksboken 20:1-15

"Heder åt den som avstår från kiv, den oförnuftige söker alltid strid.”
Ordspråksboken 20:3

Bibeln På Ett År:

1 Kungaboken 3-5
Lukas 20:1-26

 

 


En morgon i Perth, Australien, upptäckte Flynn Mulholland att hans bil var borta. Det var då som han kom på att han hade parkerat på ett förbjudet område och hans bil hade bogserats bort. När han insåg sin situation—även bogseringsavgiften och böterna på $600—gjorde Mulholland frustrerad, men han beslöt sig för att inte bli arg på den person som skulle hjälpa honom återfå sin bil. I stället för att ge utlopp för sin irritation, så skrev Mulholland en roande dikt om situationen och läste den för arbetaren som han mötte vid uppställningsplatsen där hans bil fanns. Mannen tyckte om dikten och en tänkbar konflikt kom aldrig till stånd.

Ordspråksboken lär oss, ”Heder åt den som avstår från kiv, den oförnuftige söker alltid strid” (Ords. 20:3). Strider är den friktion som antingen ligger och sjuder under ytan eller exploderar öppet mellan personer som är oeniga om något.

Gud har gett oss resurser att kunna leva fridfullt med andra. Hans Ord försäkrar oss om att det är möjligt att känna ilska utan att det behöver ta form i ett raseriutbrott (Ef. 4:26). Hans Ande hjälper oss att hantera gnistor av ilska som vill få oss till att säga och göra saker för att slå tillbaks mot människor som upprört oss. Och Gud har gett oss Sitt exempel som vi ska ta efter då vi känner oss provocerade (1 Petr. 2:23). Han är medlidsam, nådefull och sen till vrede, har gränslös kärlek och är trofast (Ps. 86:15).

—Jennifer Benson Schuldt


Fader, hjälp mig att bemästra min ilska på ett sätt som inte leder mig till att synda. Ge mig självbehärskning genom Din Helige Andes kraft.


VAR SEN TILL VREDE.