Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2016Läs: Hebréerbrevet 10:32-11:6

"Men utan tro är det omöjligt att behaga Gud. Ty den som kommer till Gud måste tro att han är till och belönar dem som söker honom.”
Hebréerbrevet 11:6

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 51-53
Romarbrevet 2

 

 


Det kan ibland vara frestande att se på tro som någon magisk formel. Om du samlar på dig tillräckligt mycket tro kan du bli rik, förbli frisk och leva ett förnöjsamt liv där du får alla dina böner förverkligade. Men livet tar inte hänsyn till sådana formler. Bevis på detta ser vi i Hebréerbrevets författares gripande påminnelse om vad som utgör ”sann tro,” genom att återge några troshjältar ur Gamla Testamentet (Hebr. 11). ”Men utan tro är det omöjligt att behaga Gud” (11:.6), förklarar författaren. När han beskriver tro använder han uttrycket ”härdade han ut” (v.27). Som ett resultat av deras tro fick en del erfara seger: De besegrade arméer, slapp ifrån svärdet, överlevde lejon. Men en del fick erfara helt andra utgångar: En del blev flådda, stenade och itusågade. Kapitlet avslutar, ”Och fast alla dessa hade fått vittnesbördet att de trodde, fick de inte det som var utlovat” (11:39).

Bilden man får härav av tron passar inte in i någon enkel formel. Ibland erhålles en seger och jublande och ibland krävs en modig beslutsamhet för att till varje pris söka klamra sig fast. För sådana människor ”blygs inte Gud för att kallas deras Gud, ty han har ställt i ordning en stad åt dem” (11:16).

Det vår tro måste ha sin grund i, är att Gud har fullständig kontroll och kommer att hålla Sina löften både vad gäller livet här och nu liksom för det kommande. —Philip Yancey


Fader ge mig en tro som helhjärtat litar på Dig och Dina löften.


VÅR STÖRSTA TRÖST ÄR ALLTID ATT VETA ATT GUD ÄR I KONTROLL.